Måltider og kost

Vi tror på, at børnene skal have en sund og varieret kost, som sikrer god energi dagen igennem. Det giver overskud til en aktiv hverdag med trivsel i fokus.

Morgenmad:

Måltider og kostDer er god morgenmad, der består af en smurt bolle, havregryn eller havregrød med alm. øko minimælk samt evt. et lille drys kanelsukker eller alm. sukker. Hos os er det barnet selv der laver sin morgenmad godt hjulpet af små kander med mælk og overskuelige morgenmadskåle.

Der er morgenmad fra kl. 6:15 – 7:30

Formiddagsmad:

Vores formiddags mad består af nybagte boller, smurt med lidt smør samt frugt og grønt, som bliver serveret i en lille kop til hvert barn.

Frokost:

Måltider og kostTil frokost spiser vi vores medbragte madpakker. Vi henstiller til at kager, slik og saftevand bliver hjemme til hyggestunder. Vi ønsker, at børnene får mad med god holdbar energi til dagen, derfor er vores vision at følge sundhedsmyndighedernes kostråd.

En madkasse og drikkedunk som barnet selv kan åbne og lukke er at fortrække. Der er nemlig noget rart, ved selv at kunne.

Til alle måltider drikker vi vand.

Vores madmor Sandie står for morgenmad, formiddagsmad samt eftermiddagsmad det er blot madpakken til frokost, som jeres barn har med hjemmefra.

Til vores madordning betaler I 100,- om måneden dette er med over betalingen til børnehavepladsen.

Fælles maddag:

Den 1. torsdag i måned er børnehaven vært for fælles frokost. Her er det på skift grupperne, der vælger og laver maden til os alle i børnehaven.

 

Allergi

Har dit barn allergi ønsker vi at vide dette. I et samarbejde med jer forældre finder vi sammen en løsning på, hvordan vi tilgodeser barnets allergi bedst muligt